10 najboljih ljubavnih romana: Preporuka knjiga koje morate pročitati (2024)

Ljubavne nas priče svojom čarolijom oduvijek odvlače od dosadne svakodnevice i odvode u neke druge svjetove. Evo koji se ljubavni romani i erotski romani, prema podatcima s Amazona, trenutačno nalaze na popisu 10 najuspješnijih ljubića.

1. Meghan Quinn: Long Time Coming (Ono na što se dugo čekalo)10 najboljih ljubavnih romana: Preporuka knjiga koje morate pročitati (1)

Autorica bestselera Meghan Quinn donosi duhovit pogled na romantičnu komediju Moj dečko se ženi, koja je do danas postala svojevrsni klasik. Veselo i s pune šarma, dvoje najboljih prijatelja ulazi u razne zaplete koji na neki način dokazuju da bi prava ljubav mogla biti upravo pred vama:

Dok je planiranje vjenčanja u tijeku i nije još puno vremena preostalo do same ceremonije, Lia angažira svojega najboljeg prijatelja da joj pomogne u borbi protiv zlobne zvijeri gospođe Beayer, mladenkine buduće svekrve. On spremno prihvaća izazov, ali jedini je problem što s približavanjem vjenčanja svoju prijateljicu počinje promatrati u sasvim drukčijem svjetlu.

2. Lucy Score: Things We Never Got Over (Stvari koje nikada nismo preboljeli)10 najboljih ljubavnih romana: Preporuka knjiga koje morate pročitati (2)

Još jedan šarmantni primjer priče koja poremeti nečije životne odluke.

Bradati, zločesti brijač Knox radije živi svoj život onako kako pije i kavu – sam. Osim ako ne računate njegova psa, Waylona. Knox jednostavno ne tolerira dramu, čak ni kada se radi o odbjegloj nevjesti. Međutim, Naomi nije samo bježala sa svog vjenčanja. Jahala je kako bi spasila svoju otuđenu blizanku u Virginiji, u surovom gradu u kojem se sporovi rješavaju na staromodan način… šakama i pivom. Obično tim redoslijedom. Knox ne trpi komplikacije ili žene koje zahtijevaju „visoko održavanje”, osobito ne one romantične. No budući da se Naomin život srušio točno pred njim, najmanje što može učiniti jest pomoći joj da izađe iz nevolje i zatim se vratiti uobičajenom životu. Barem je to planirao učiniti dok se sudbina s njim ne poigra na neočekivan način.

3. Colleen Hoover: Reminders of Him: A Novel (Podsjetnici na njega: roman)10 najboljih ljubavnih romana: Preporuka knjiga koje morate pročitati (3)

Problematična mlada majka žudi za iskupljenjem u ovoj emocionalnoj priči punoj nade, koja je postala i bestseler New York Timesa.

Nakon što je odslužila pet godina zatvora zbog tragične pogreške, Kenna Rowan vraća se u grad u kojem je sve pošlo po zlu, nadajući se ponovnom susretu sa svojom četverogodišnjom kćeri. Međutim, uspostavlja se da je mostove koje je Kenna spalila nemoguće ponovno izgraditi. Svi u životu njezine kćeri odlučni su u namjeri da isključe Kennu, bez obzira na to koliko se ona trudila dokazati. Jedina osoba koja joj nije potpuno zatvorila vrata je Ledger Ward, lokalni vlasnik bara i jedna od rijetkih preostalih poveznica s Kenninom kćeri. Ali kad bi netko otkrio kako Ledger polako postaje važan dio Kennina života, oboje bi riskirali gubitak povjerenja svih koji su im važni. Njih dvoje uspostavljaju vezu unatoč pritisku koji ih okružuje, ali kako njihova romansa raste, raste i rizik. Kenna mora pronaći način da oprosti pogreške iz svoje prošlosti kako bi izgradila budućnost iz nade i iscjeljenja.

4. Vi Keeland: A Game (Igra)10 najboljih ljubavnih romana: Preporuka knjiga koje morate pročitati (4)

Nova, intrigantna knjiga Vija Keelanda, bestseler New York Timesa…

Glavna je junakinja provela dvanaest sati pišući algoritme za jednu od najvećih kompanija na svijetu, a zatim se vratila kući raditi na svom omiljenom projektu – unoseći činjenice o muškarcima koje je poznavala u formulu kako bi pronašla savršenog partnera. U tom joj je trenutku na vrata pokucao čovjek i uručio joj dokumente koji su joj preokrenuli život, oporuku pokojnog oca. S druge strane, Christian Knox, koji joj je tajanstveno ušao u život, bio je previše zgodan i samouvjeren i mogao je imati svaku ženu koju je htio. Samo što se u posljednje vrijeme činilo da jedina žena koju želi bila upravo ona… Ali to bi bilo pogrešno budući da mu je u novonastaloj situaciji postala šefica. Ali znate što kažu o stvarima koje nisu u redu… ponekad imate dojam da su tako ispravne…

10 najboljih ljubavnih romana: Preporuka knjiga koje morate pročitati (5)5. L. J. Shen: Thorne Princess: An Enemies-to-Lovers Bodyguard Romance (Trnova princeza: Romansa tjelohranitelja – od neprijatelja do ljubavnika)

Zarazna priča o holivudskoj princezi koja očajnički želi samouništenje… i mrzovoljnom tjelohranitelju koji je spašava.

Nakon što je ispred nje postavljen ultimatum – ili će pristati na tjelohranitelja koji će živjeti s njom, ili će je otac prestati financirati – glavna se junakinja nađe u problemu. Osobito što pod tjelohraniteljem misli na seksi, zastrašujućeg Ransoma Lockwooda, koji je tjera na isprobavanje svakojakih čudnih stvari, koje uključuju i prestanak sa zabavama, sređivanje života, pronalazak posla… Jedan dio nje želi mu reći da se gubi iz njezina života. Ali, drugi ga dio želi – potpuno zadržati.

6. Sariah Wilson: The Chemistry of Love (Ljubavna kemija)10 najboljih ljubavnih romana: Preporuka knjiga koje morate pročitati (6)

Prava ljubav zahtijeva malo istraživanja i razvoja.

Kako Anna Ellis, štreberka, briljantna i beznadno zaljubljena kemičarka uopće može osvojiti Craiga Kimballa, muškarca svojih snova, koji joj je ujedno i šef? Odgovor se nalazi u Craigovu empatičnom (i zgodnom) polubratu Marcu. Šminkerski gigant poznaje Craiga kao rivala. Što god Marco ima, Craig želi. To može biti i Anna, ako je za igru. Sve što Anna i Marco trebaju učiniti jest pretvarati se da su se zaljubili i pustiti da glasine počnu. Ako eksperiment privlačnosti uspije, ljubomorni Craig dat će Anni priliku. Međutim, stvari ne idu po planu kada Anna shvati da Marco ima više nego što se čini na prvi pogled. Sa svakim lažnim spojem, Annini osjećaji počinju postajati vrtoglavo stvarni… A ako je kemija u pitanju, tko su oni da se protive znanosti?

10 najboljih ljubavnih romana: Preporuka knjiga koje morate pročitati (7)7. Lauren Landish: Never Marry Your Brother’s Best Friend: Never Say Never Book (Nikad se ne udaji za bratova najboljeg prijatelja: knjiga ʽNikad ne reci nikadʼ)

Suprotnosti se privlače? U teoriji, možda. U stvarnosti, dvojbeno.

Kad ju bratov najbolji prijatelj zamoli da se lažno uda za njega kako bi osigurala poslovni dogovor koji mu očajnički treba, glavna mu se junakinja nasmije u lice. Osim toga, nitko ne bi vjerovao da je Carterova žena. To je smiješno. On je visok, plavokos i atraktivan. Ona je niska, s oblinama, nespretna… i obično nevidljiva. On nikada nije upoznao nekoga koga nije mogao šarmirati. Ona jedva može razgovarati s prijateljima, a kamoli sa strancima. On je radoholičar koji živi i diše novac i posao. A ona se radije gubi u svojoj umjetnosti. Faktor vjerodostojnosti njih dvoje kao para? Nula. Međutim, promjena okolnosti donosi i promjenu osjećaja. Što djevojka može učiniti kad se muškarac kojeg ne podnosi počne osjećati kao njezin muž, a njihov fiktivni brak postaje opasno stvaran?

10 najboljih ljubavnih romana: Preporuka knjiga koje morate pročitati (8)8. Melanie Harlow: Ignite: A Grumpy Single Dad Romance (Plamen: Romansa mrzovoljnog samohranog oca)

Novi susjed Winnie MacAllister po zanimanju je vatrogasac. Usto je i zgodni samohrani otac. Ali kune se da nije namjerno uključila protupožarni alarm.

Naša je glavna junakinja ovisnica o ljubavnim odnosima kojoj je srce neprestano slomljeno i koja nije imala muškaraca već godinu dana. S druge strane, Dex je zaštitnički nastrojen muškaran s isklesanim tijelom i dubokim smeđim očima. On je prekrasan, mrzovoljan čovjek koji imaju pune ruke posla odgajajući dvije preslatke djevojčice i koji tvrdi da ne vjeruju u ljubav. Sve dok jedne večeri ne poljubi Winnie. Hoće li ga Winnie uspjeti uvjeriti da je njihov odnos moguć unatoč razlici u godinama?

10 najboljih ljubavnih romana: Preporuka knjiga koje morate pročitati (9)9. Abby Brooks: Fire (Vatra)

Bio joj je prvi i mislila je da će joj biti posljednji. Sada traži drugu priliku.

Micah Hutton šarmantan je, sladak i samouvjeren. A njegova stranica u kalendaru vatrogasaca bez majice u dobrotvorne svrhe? Vjerujte mi, studeni nikad nije bio topliji. Micah je obećao da će je zauvijek voljeti. I ona mu je vjerovala. Slomio joj je srce – i prekršio obećanje – nestajući u trenutku kad je saznala da je trudna. Sedam godina kasnije, po povratku u rodni grad, promatra kako mu se slama srce dok upoznaje djevojčicu koja izgleda baš poput njega. Djevojčica za koju se kune da nije znao da postoji.

Micah kaže da je spreman postati otac, ali je li naša glavna junakinja spremna otvoriti srce i pustiti ga natrag? Zaslužuje li on zaista tu drugu priliku?

10 najboljih ljubavnih romana: Preporuka knjiga koje morate pročitati (10)10. Nicole Fox: Sapphire Scars (Ožiljci od safira)

On je brat njezina bivšeg dečka. Zastrašujući mafijaš s prošlošću previše mračnom da bi je se dijelilo. A kad sazna da je trudna, i on postaje nešto drugo – muž kojeg nikada nije tražila.

Kolja Uvarov uletio je u njezin život na sprovodu vlastitog brata. Njezina bivšeg dečka. Čovjeka koji ju je udario, izletio van i potom poginuo u prometnoj nesreći prije koje mu nije uspjela reći za njihovu bebu. Međutim, Kolja zna tajne koje skriva. I ima plan koji će joj pomoći u borbi s njima. Njihovu je priču započeo s pet jednostavnih riječi: „Od sada pripadaš samo meni.”

10 najboljih ljubavnih romana: Preporuka knjiga koje morate pročitati (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated:

Views: 5793

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.